top of page

 

 

 

Zonnepanelen

Voor steeds meer mensen is duurzaamheid een belangrijk onderwerp en zijn we bewust bezig met een groenere levensstijl. Zonnepanelen zijn een goede eerste stap naar het verduurzamen van uw woning. Daarnaast is het kopen van zonnepanelen op dit moment gunstiger dan ooit. Door subsidies van de overheid is het veel gemakkelijker geworden om deze stap te nemen. 

Wij bieden A-merk zonnepanelen, omvormers en installatiemateriaal voor de allerbeste prijs. Hierdoor bent u verzekerd van optimaal rendement en wordt de terugverdientijd zo kort mogelijk. U heeft keuze uit diverse pakketten die volledig op maat worden samengesteld met de hulp van onze adviseurs en monteurs.

Met of zonder optimizers

Bij het leggen van zonnepanelen brengt ieder dak zijn eigen uitdagingen met zich mee. Een voorbeeld daarvan is of en hoeveel schaduw er op uw dak valt. Valt er schaduw op uw dak is het slim een optimizer te plaatsen. Dit is een apparaatje dat tussen de panelen en de omvormer wordt geplaatst. Het zorgt ervoor dat ook op minder zongunstige daken het optimale rendement uit uw zonnepanelen kan worden gehaald. Heeft uw dak meerdere leg-richtingen en/of tijdelijke schaduw, denk dan na over het toevoegen van een optimizer. Twijfelt u of het nodig is voor uw dak? Vraag het aan een van onze specialisten.

Nationaal warmtefonds

Kun je financiële ondersteuning gebruiken bij jouw verduurzaming? Zet samen met ons de eerste stap. Bij het nationaal  warmtefonds kun je zonnepanelen laten financieren tegen 0% rente   Zo kun je snel beginnen met besparen, vergroot je direct jouw wooncomfort en draag je positief bij aan de energietransitie.

https://www.warmtefonds.nl/

Salderingsregeling 2024

Voor eigenaren van zonnepanelen gelden gunstige financiële regelingen voor de stroom die u niet gebruikt. Dit wordt ook wel de salderingsregeling genoemd. De salderingsregeling betekent dat de stroom die uw zonnepanelen opwekken, maar u niet gebruikt mag terugleveren aan het elektriciteitsnet. De teruggeleverde zonnestroom kan u verrekenen met de stroom die u van het net gebruikt op momenten dat uw panelen niets opwekken, zoals in de nacht en in de winter. Deze regeling is twintig jaar geleden ingevoerd en is recent verlengd.

Opbrengst zonnepanelen op jaarbasis

Voordat u de zonnepanelen gaat aanschaffen wilt u natuurlijk weten wat deze gaan opleveren. De uiteindelijke opbrengst is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo is het onder meer afhankelijk van de locatie, de hoeveelheid en het vermogen per paneel, ook wel Wattpiek genoemd. Aan de hand van een eenvoudige berekening is het mogelijk de verwachte jaaropbrengst van uw toekomstige panelen te berekenen. Dit doet u als volgt: het maximale vermogen per zonnepaneel in Wattpiek x 0,85 = verwachte jaaropbrengst in kWh per paneel x aantal panelen = totaal verwachte jaaropbrengst. De 0,85 staat voor de gemiddelde helling en de richting van uw dak en hebben beide invloed op de opbrengst voor de panelen. Legt u 10 panelen op uw dak van 400 Wp wekken deze al gauw 3.400 kWh op, terwijl een gemiddeld huishouden zo’n 2.800 kWh aan stroom verbruikt. Vraag onze specialisten voor het maken van een zo realistisch mogelijk berekening. 

Voordelen van zonnepanelen

Dat het leggen van zonnepanelen een duurzame keuze is zijn we ons van bewust, maar wat zijn nou precies de voordelen ervan? Het grootste voordeel is natuurlijk dat u uw eigen energie gaat opwekken. Dat bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan energiekosten. Daarnaast is het rendement de afgelopen jaren beter geworden. De panelen zijn de afgelopen jaren namelijk verbeterd in kwaliteit, waardoor ze een langere levensduur hebben, en zijn goedkoper geworden in aanschaf. Ze wekken niet alleen energie op zonnige zomerse dagen op, maar ook op bewolkte dagen.

Installatie van zonnepanelen 

Bij de installatie van zonnepanelen wordt er op maat gekeken hoe er voor uw woning het meeste rendement behaald kan worden. In de basis brengen zonnepanelen op het zuiden het meeste op. Echter kan er soms de keuze worden gemaakt voor de andere kant van het dak om een maximale opbrengst te genereren. De volgende factoren zijn van invloed op het uiteindelijk legplan:
 

  • Een schuin of plat dak heeft een andere plaatsing nodig. Zo kan er bij een plat gekozen worden voor een oost-west ligging in plaats van op het zuiden zodat er 2 rijen langs elkaar kunnen liggen.

  • Wanneer er meerdere geschikte dakdelen zijn, dan kunnen er aan meerdere kanten panelen geplaatst worden.

  • Schaduw op het dak door de schoorsteen, bomen of gebouwen kan effect hebben op de opbrengst, het gebruikmaken van een omvormer met optimizers wordt hier vaak geadviseerd.

  • Voldoende afstand van de rand of de nok is nodig om problemen te voorkomen bij storm.

  • De belastbaarheid van het dak of de dakkapel in combinatie met verschillende weersomstandigheden.

Vakkundige montage en advies

De zonnepanelen van Thomson Duurzame Techniek zijn voordelig in aanschaf en van hoogwaardige kwaliteit. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze, waar de panelen gelegd moeten worden, hoeveel u er nodig heeft en welke materialen u aan moet schaffen om ze te installeren. Denk bijvoorbeeld aan omvormers en optimizers. Ook nemen onze gespecialiseerde monteurs de installatie volledig uit handen zodat u alleen kan profiteren van de voordelen die zonnepanelen te bieden hebben en helpt u onze planeet een handje. Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en wij helpen u graag!

Gradient_edited_edited_edited.jpg

Bedankt voor de inzending!

bottom of page